In het kort
Oomens is sinds 1894 importeur/groothandel van veiligheidsschoenen, werklaarzen, schoenklompen, houten klompen, souvenirs, wandelschoenen, comfort schoenen en gezondheidssandalen. Daarnaast behoren ook schoenfournituren, schoenonderhoud, lederwaren, riemen en leder tot ons uitgebreide assortiment.

Passie
Al meer dan 125  jaar werken wij vanuit de passie om mensen te voorzien van goed schoeisel. Of het nu gaat om gebruik in professionele situaties of privé gebruik. Voor alle situaties kunnen en willen wij een oplossing bieden.

Verkoop
Wij leveren via wederverkopers. Verkoop aan particulieren is niet mogelijk.

Over Oomens Lederhandel
Onze betovergrootvader Henk Oomens startte 4 november 1894 Oomens Lederhandel aan de Luttekestraat 25 in het centrum van Zwolle. Het familiebedrijf richtte zich aanvankelijk op de huidenhandel. Al snel werd leer en leder het belangrijkste product. Zijn zoon, de tweede generatie, was meer geïnteresseerd in leerproducten en specialiseerde zich vooral op het gebied van de schoenreparatie. De derde generatie kreeg meer te maken met de schoenenmarkt. In de eerste helft van de vorig eeuw zag het vak van schoenmaker, in vergelijking met het heden, er anders uit. Behalve de reparatie van schoenen, maakten de schoenmakers ook compleet nieuwe schoenen. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd de fabricage van schoenen industriematig opgepakt en kwam de schoenhandel op gang zoals we die vandaag de dag kennen. In 1964 trad Henk Oomens, de vierde generatie toe.
Doordat Oomens Lederhandel steeds meer in schoenen gingen handelen, was het nodig om de magazijnruimte uit te breiden. In 1969 zijn ze verhuisd naar het pand aan de Van Hattumstraat/ Ossenmarkt. Het bedrijf had een duidelijke regiofunctie en bediende de schoenwinkels en schoenmakers in Zwolle en omgeving. Door de veranderde markt is het werkgebied uitgebreid van regio naar nationaal. Door de jaren heen breidde Oomens het productaanbod steeds verder uit met als gevolg dat het huidige productassortiment uniek in Nederland is.  Het bedrijf bedient namelijk de schoenwinkels, schoenmakers, podologie- orthopedie, technische groothandels, PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) - en souvenirmarkt. Uiteindelijk werd de ruimte in de panden rondom de Peperbus te krap. In 2005 is het bedrijf in Zwolle verhuisd naar een enorme loods op de Marslanden waar meer dan 13.000 artikelen uit voorraad geleverd kunnen worden. Het bedrijf is steeds overgegaan van vader op zoon en vijf generaties later leiden wij, Henk en Rinke Oomens het bedrijf, Oomens Lederhandel.

Hofleverancier
In 2019 bestonden wij 125 jaar en dat is bekroond met een predicaat. Woensdag 27 november 2019 heeft de Commissaris van de Koning Andries Heidema het predicaat Hofleverancier aan ons uitgereikt. Het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' is toegekend ter gelegenheid van ons 125-jarig bestaan.
Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.  

 

Copyright © 2024 Oomens Lederhandel All rights reserved.